TË FUNDIT
Aksident me 3 të plagosur në qendër të Laçit, përplasen dy makina Zjarri që shkrumboi 71 apartamente, Këshilli Bashkiak miraton ndihmën për familjet Mali i Zi një hap larg BE, krijohet grupi i punës për traktatin e anëtarësimit Në kohë krize, Greqia shpall paketë të re ndihme 500 milionë euro, përfitojnë edhe shqiptarët Shiu nuk shuan flakët në landfillin e Bushatit, tymi pushton sërish Shkodrën Rusia “flirton” me aksidentin bërthamor, dronët dhe raketat Kinzhal kalojnë pranë Çernobilit, denoncon Kievi
Aksident me 3 të plagosur në qendër të Laçit, përplasen dy makina Zjarri që shkrumboi 71 apartamente, Këshilli Bashkiak miraton ndihmën për familjet Mali i Zi një hap larg BE, krijohet grupi i punës për traktatin e anëtarësimit Në kohë krize, Greqia shpall paketë të re ndihme 500 milionë euro, përfitojnë edhe shqiptarët Shiu nuk shuan flakët në landfillin e Bushatit, tymi pushton sërish Shkodrën Rusia “flirton” me aksidentin bërthamor, dronët dhe raketat Kinzhal kalojnë pranë Çernobilit, denoncon Kievi
14° Tiranë, Shi i lehtë

• Shqip
  • Serbisht
  • Polonisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
logo logo

• Shqip
  • Serbisht
  • Polonisht
  • Malazez
  • Maqedonase
  • BiH
Temat kryesore:
Protesta kombëtare Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Bordi i Transparencës
  • TË FUNDIT
  • SHQIPËRI
    • Aktualitet
    • Ekonomi
    • Kronikë
    • Politikë
    • Sociale
  • BOTË
    • Europa
    • Amerika
    • Lindja e Mesme
    • Nëpër botë
  • RAJON
    • Lajme
    • Kosovë
  • SPORT
    • Futboll
    • Kombëtarja
    • Basketboll
    • Formula 1
    • Shumësportësh
  • KULTURË
  • SHOWBIZ
  • LIFESTYLE
  • TEKNOLOGJI
Weather Parashikimi i motit
Search

NA NDIQNI

Temat kryesore:
Protesta kombëtare Lufta në Lindjen e Mesme Çmimi i naftës Bordi i Transparencës

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image

OpenAI

“Nëse do ishte njeri, do ishte akuzuar për vrasje”, nis hetim penal ndaj ChatGPT pas të shtënave në universitet
Nëpër botë

“Nëse do ishte njeri, do ishte akuzuar për vrasje”, nis hetim penal ndaj ChatGPT pas të shtënave në universitet

Autoritetet në Florida kanë nisur një hetim penal të paprecedentë që përfshin chatbot-in ChatGPT dhe kompaninë OpenAI, në lidhje me të shtënat që ndodhën në prill 2025 në Universitetin Shtetëror të Floridës.

16:10 2 h më parë22.04.2026.

Autori
Kolosët e teknologjisë në gjyq, Elon Musk pretendon 134 miliardë dollarë dëmshpërblim
TEKNOLOGJI

Kolosët e teknologjisë në gjyq, Elon Musk pretendon 134 miliardë dollarë dëmshpërblim

Ka akuzuar se e kanë mashtruar dhe se “OpenAI” ka braktisur misionin e vetë fillestar jo-fitimprurës. Vitin e kaluar, ofroi 97,4 miliardë dollarë për ta blerë.

15:40 94 ditë më parë18.01.2026.

Autori
Të fundit
Aksident me 3 të plagosur në qendër të Laçit, përplasen dy makina
Kronikë

3 persona kanë mbetur të plagosur në një aksident rrugor në qendër të qytetit të Laçit.

18:42 5 min më parë22.04.2026.

Autori
Zjarri që shkrumboi 71 apartamente, Këshilli Bashkiak miraton ndihmën për familjet
Aktualitet

Zjarri që shkrumboi 71 apartamente, Këshilli Bashkiak miraton ndihmën për familjet

Kjo ndihmë do të jetë e disponueshme deri sa pallati të rikontruktohet totalisht, gjë që është marrë përsipër nga ndërtuesi.

18:28 19 min më parë22.04.2026.

Autori
Mali i Zi një hap larg BE, krijohet grupi i punës për traktatin e anëtarësimit
RAJON

Ambasadorët e Komitetit të Përfaqësuesve të Përhershëm miratuan krijimin e një grupi pune ad hoc për të përgatitur Traktatin e Pranimit të Malit të Zi. Lajmi i raportuar nga Radiotelevizioni i Malit të Zi u konfirmua edhe nga presidenca Qipriote e Këshillit të BE-së.

18:13 34 min më parë22.04.2026.

Autori
Në kohë krize, Greqia shpall paketë të re ndihme 500 milionë euro, përfitojnë edhe shqiptarët
RAJON

Në kohë krize, Greqia shpall paketë të re ndihme 500 milionë euro, përfitojnë edhe shqiptarët

Nga kjo paketë pritet të përfitojnë edhe mijëra emigrantë shqiptarë që jetojnë dhe punojnë prej vitesh në Greqi, të integruar në sistemin ekonomik dhe social të vendit fqinj. Paketa, me një kosto totale prej rreth 500 milionë euro, përfshin një sërë lehtësish direkte financiare.

17:59 48 min më parë22.04.2026.

Autori
Shiu nuk shuan flakët në landfillin e Bushatit, tymi pushton sërish Shkodrën
Aktualitet

Në ndihmë, mësohet se kanë shkuar dhe zjarrfikësit nga bashkitë pranë, pasi ndërhyrja është emergjente që flakët të mos përhapen më tej.

17:45 1 h më parë22.04.2026.

Autori
Më të lexuarat
Rama poston pamje nga vizita në Abu Dhabi, takimi me Sheikun e Emirateve
Aktualitet

Rama poston pamje nga vizita në Abu Dhabi, takimi me Sheikun e Emirateve

Kryeministri Edi Rama ka postuar në rrjetet sociale pamje nga vizita e tij në Abu Dhabi ku është takuar me Presidentin Sheikh Mohammed Bin Zayed.

09:02 1 ditë më parë21.04.2026.

Autori
Siguria ushqimore, Kryeinspektori Sula paralajmëron kontrolle blic
Aktualitet

Siguria ushqimore, Kryeinspektori Sula paralajmëron kontrolle blic

Kryeinspektorati i Përgjithshëm do të kryejë kontrolle blic për sa i përket sigurisë ushqimore. Ka qenë vetë kreu i institucionit Dashnor Sula i cili i ka kërkuar qytetarëve që të denonconjnë.

14:32 4 h më parë22.04.2026.

Autori
200 turistë bllokohen në majë të kodrës, policia përleshje me armë me bandën
Nëpër botë

200 turistë bllokohen në majë të kodrës, policia përleshje me armë me bandën

Rreth 200 persona mbetën të bllokuar në majë të një vendi të njohur turistik në Rio de Janeiro gjatë një operacioni policor në favelën Vidigal të qytetit, sipas mediave lokale.

09:21 1 ditë më parë21.04.2026.

Autori
Aksident tragjik në Bullgari, përmbyset autobusi me ukrainas
Europa

Aksident tragjik në Bullgari, përmbyset autobusi me ukrainas

Një aksident i rëndë është regjistruar në juglindje të Bullgarisë, ku një autobus me shtetas ukrainas është përmbysur, duke shkaktuar dy viktima dhe disa të plagosur.

13:40 5 h më parë22.04.2026.

Autori
Garda Revolucionare iraniane kërcënon vendet e Gjirit: Do t’ju shkatërrojmë rafineritë
Lindja e Mesme

Garda Revolucionare iraniane kërcënon vendet e Gjirit: Do t’ju shkatërrojmë rafineritë

Pasdaranët pretendojnë se janë të përgatitur të përdorin strategji të reja ushtarake dhe të krijojnë befasi për kundërshtarët, duke lënë të kuptohet se infrastruktura energjetike e vendeve fqinje mund të jenë objektivat e radhës.

15:01 3 h më parë22.04.2026.

Autori
SHQIPËRI
Bie sistemi, radhë të gjata në pikën kufitare të Kakavijës
Aktualitet

Bie sistemi, radhë të gjata në pikën kufitare të Kakavijës

Rikthehen radhët në pikën kufitare të Kakavijë për shkak të rënies së sistemit në palën greke.

20:07 1 h më parë22.04.2026.

Autori
Kronikë

3 persona kanë mbetur të plagosur në një aksident rrugor në qendër të qytetit të Laçit.

18:42 5 min më parë22.04.2026.

Autori
Aktualitet

Kjo ndihmë do të jetë e disponueshme deri sa pallati të rikontruktohet totalisht, gjë që është marrë përsipër nga ndërtuesi.

18:28 19 min më parë22.04.2026.

Autori
Aktualitet

Në ndihmë, mësohet se kanë shkuar dhe zjarrfikësit nga bashkitë pranë, pasi ndërhyrja është emergjente që flakët të mos përhapen më tej.

17:45 1 h më parë22.04.2026.

Autori
BOTË
Gjigandi gjerman ul në tokë avionët, shkurtohen 20.000 fluturime
Europa

Gjigandi gjerman ul në tokë avionët, shkurtohen 20.000 fluturime

Sipas një njoftimi nga kompania, grupi Lufthansa po heq 20,000 fluturime me distanca të shkurtra jofitimprurëse nga oraret e tyre deri në tetor, duke kursyer rreth 40,000 ton vajguri, çmimi i të cilit është dyfishuar që nga fillimi i luftës në Iran.

18:57 9 min më parë22.04.2026.

Autori
Rusia “flirton” me aksidentin bërthamor, dronët dhe raketat Kinzhal kalojnë pranë Çernobilit, denoncon Kievi
Europa

Rusia “flirton” me aksidentin bërthamor, dronët dhe raketat Kinzhal kalojnë pranë Çernobilit, denoncon Kievi

Në shkurt të vitit të kaluar, një objekt që Ukraina e identifikoi si një dron rus me rreze të gjatë veprimi goditi bllokimin e Çernobilit, duke shkaktuar dëme, por Moska ka mohuar çdo përfshirje.

17:31 1 h më parë22.04.2026.

Autori
Nëpër botë

Autoritetet në Florida kanë nisur një hetim penal të paprecedentë që përfshin chatbot-in ChatGPT dhe kompaninë OpenAI, në lidhje me të shtënat që ndodhën në prill 2025 në Universitetin Shtetëror të Floridës.

16:10 2 h më parë22.04.2026.

Autori
Vendet afrikane revokuan lejen e fluturimit, presidenti anulon udhëtimin
Nëpër botë

Vendet afrikane revokuan lejen e fluturimit, presidenti anulon udhëtimin

Presidenti i Tajvanit Lai Ching-te ka anuluar një udhëtim presidencial në kombin afrikan të Eswatini, duke akuzuar Pekinin se po ushtron presion mbi vendet e tjera për të ndaluar fluturimin e avionëve të tij mbi territoret e tyre.

15:42 3 h më parë22.04.2026.

Autori
RAJON
“Donin ta zhduknin”, rrëfehet nëna e 19 vjeçares shqiptare: Autorët të kalben në burg
RAJON

“Donin ta zhduknin”, rrëfehet nëna e 19 vjeçares shqiptare: Autorët të kalben në burg

Nëna hedh dyshime të forta mbi rrethanat e ngjarjes, duke pretenduar se vajza e saj mund të ketë qenë viktimë e një plani të paramenduar.

19:24 36 min më parë22.04.2026.

Autori
Abuzuan me fondet e BE, u hiqet imuniteti 13 deputetëve në Greqi
RAJON

Abuzuan me fondet e BE, u hiqet imuniteti 13 deputetëve në Greqi

Heqja e imunitetit nuk do të thotë se deputetët janë fajtorë, por u jep mundësi prokurorëve të vazhdojnë hetimet, të marrin në pyetje personat e përfshirë dhe, nëse ka prova, të çojnë çështjen në gjykatë.

19:11 23 min më parë22.04.2026.

Autori
RAJON

Ambasadorët e Komitetit të Përfaqësuesve të Përhershëm miratuan krijimin e një grupi pune ad hoc për të përgatitur Traktatin e Pranimit të Malit të Zi. Lajmi i raportuar nga Radiotelevizioni i Malit të Zi u konfirmua edhe nga presidenca Qipriote e Këshillit të BE-së.

18:13 34 min më parë22.04.2026.

Autori
RAJON

Nga kjo paketë pritet të përfitojnë edhe mijëra emigrantë shqiptarë që jetojnë dhe punojnë prej vitesh në Greqi, të integruar në sistemin ekonomik dhe social të vendit fqinj. Paketa, me një kosto totale prej rreth 500 milionë euro, përfshin një sërë lehtësish direkte financiare.

17:59 48 min më parë22.04.2026.

Autori
SPORT
Jo vetëm Barcelona, një tjetër gjigand kërkon shërbimet e shqiptarit
Futboll

Jo vetëm Barcelona, një tjetër gjigand kërkon shërbimet e shqiptarit

Aktualisht pjesë e TSG Hoffenheim, Asllani ka zhvilluar një sezon pozitiv, duke realizuar 9 gola dhe duke rritur ndjeshëm profilin e tij në Bundesliga.

19:52 1 h më parë22.04.2026.

Autori
Do të presë ndeshjen hapëse të Botërorit 2026, shfaqet një vrimë në stadiumin “Azteka” në Meksikë
Futboll

Do të presë ndeshjen hapëse të Botërorit 2026, shfaqet një vrimë në stadiumin “Azteka” në Meksikë

Janë vërejtur vrima në dyshemenë e tribunave, e çara e madhe sheh direkt në trotuarin poshtë stadiumit, në dhjetëra metra lartësi.

12:44 6 h më parë22.04.2026.

Autori
Zyrtarizohet miqësorja, Shqipëria luan ndaj Luksemburgut më 6 qershor
Kombëtarja

Zyrtarizohet miqësorja, Shqipëria luan ndaj Luksemburgut më 6 qershor

Ndeshja testuese do të luhet në stadiumin “Air Albania” në Tiranë, mbeten dilemat nëse trajneri Sylvinho do të jetë në stol.

10:36 8 h më parë22.04.2026.

Autori
Lara Colturi e mbyll sezonin me triumf në garën e Super-G të Kampionatit të Norvegjisë
Shumësportësh

Lara Colturi e mbyll sezonin me triumf në garën e Super-G të Kampionatit të Norvegjisë

Me një rritje të ndjeshme në renditje dhe një paraqitje gjithnjë e më të sigurt në pistë, skiatorja po dëshmon se ka potencialin dhe përgatitjen për të konkurruar në nivele edhe më të larta edhe në këtë disiplinë.

10:08 8 h më parë22.04.2026.

Autori
KULTURË
'Armët ishin të zhurmshme, por gjithmonë kishte muzikë'
KULTURË

'Armët ishin të zhurmshme, por gjithmonë kishte muzikë'

Anëtarët e një prej grupeve më me ndikim të Sudanit, Aswat Almadina, janë të shpërndarë në të gjithë botën, duke shpresuar se muzika e tyre do të jetë një frymëzim për paqen në një komb të shkatërruar nga lufta.

22:57 2 ditë më parë19.04.2026.

Autori
Muzeu Historik Kombëtar drejt transformimit, zbulohet fasada e rikonstruktuar
KULTURË

Muzeu Historik Kombëtar drejt transformimit, zbulohet fasada e rikonstruktuar

Ministri i Kulturës, Blendi Gonxhja publikoi në rrjetet sociale pamje nga ndërhyrjet e realizuara në fasadën e Muzeut Historik Kombëtar dhe rezultatin përfundimtar. Muzeu Historik Kombëtar u mbyll për publikun më 15 mars 2024 dhe pritet të qëndrojë i mbyllur për katër vite.

10:02 4 ditë më parë18.04.2026.

Autori
Grua besnike, virgjëreshë apo martire tragjike? Kryevepra e shekullit të 16-të që... nuk është ajo që duket
KULTURË

Grua besnike, virgjëreshë apo martire tragjike? Kryevepra e shekullit të 16-të që... nuk është ajo që duket

Kompozimi të kujton fort Mona Lisën e Leonardo da Vinçit, por vepra e Rafaelit dallohet për qartësi dhe qetësi më të madhe. Vështrimi i gruas së re është më pak misterioz dhe më i qëndrueshëm, duke krijuar një ndjenjë kontrolli dhe ekuilibri.

09:28 9 ditë më parë13.04.2026.

Autori
Më e lartë se Kapitoli/ "Harku i trumfit"  i Uashingtonit, projekti i Shtëpisë së Bardhë
KULTURË

Më e lartë se Kapitoli/ "Harku i trumfit" i Uashingtonit, projekti i Shtëpisë së Bardhë

Shtëpia e Bardhë ka zbuluar vizatimet për një hark prej 250 këmbësh (76 metrash) që Donald Trump dëshiron të ndërtojë në kryeqytetin e SHBA-së.

16:01 11 ditë më parë11.04.2026.

Autori
SHOWBIZ
Aktori i njohur ndërron jetë në moshën 57-vjeçare
SHOWBIZ

Aktori i njohur ndërron jetë në moshën 57-vjeçare

Aktori dhe producenti amerikan Patrick Muldoon, i njohur për rolet e tij në telenovelën e famshme Days of Our Lives dhe filmin Starship Troopers, ka vdekur në moshën 57 vjeç.

13:27 1 ditë më parë21.04.2026.

Autori
Shuhet legjenda e “The Osmonds”
SHOWBIZ

Shuhet legjenda e “The Osmonds”

Bota e muzikës është në zi pas ndarjes nga jeta të Alan Osmond, një prej figurave kyçe të grupit të famshëm “The Osmonds”, i cili ka ndërruar jetë në moshën 76-vjeçare.

11:30 1 ditë më parë21.04.2026.

Autori
“People” shpall gruan më të bukur në botë për 2026-ën
SHOWBIZ

“People” shpall gruan më të bukur në botë për 2026-ën

Aktualisht 43 vjeçe, ajo po përgatitet për një vit të ngjeshur artistik, pasi pritet të marrë pjesë në 5 projekte filmike.

20:59 1 ditë më parë20.04.2026.

Autori
Nuk ka më kufij, ylli i kinemasë rikthehet në ekran pas vdekjes falë inteligjencës artificiale
SHOWBIZ

Nuk ka më kufij, ylli i kinemasë rikthehet në ekran pas vdekjes falë inteligjencës artificiale

Filmi “As Deep as the Grave” sjell në ekran aktorin e njohur amerikan Val Kilmer, i cili ndërroi jetë në vitin 2025, në moshën 65-vjeçare.

12:02 3 ditë më parë19.04.2026.

Autori
Temat kryesore:

Shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans

Mund ta shkarkoni aplikacionin Newsmax Balkans nga Google Play dhe App Store.

app promo image
  • Impressum
  • Rreth nesh
  • Kushtet e Përdorimit
  • Njoftimi i Privatësisë
  • Kontakt Tirana

© 2026 Newsmax Media, Inc. Të gjitha të drejtat e rezervuara
News CMS for Publishers by Cubes